Céginformáció
hun.gifgbr.gif
Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 16-18.
Tel. / Fax.: +36-70-3206564
info@sarkpont.hu
Hírlevél regisztráció
*
*
Termékeink
A gesztenyéről...
Megítélt támogatásaink
Gesztenyével az egészségért
Receptgyűjtemény
Gesztenyés csokikrém
Bevezető:
A gesztenyés csokikrém nem önmagában való fogyasztásra lett kitalálva, de arra is alkalmas. Általában tortákhoz, egyéb édességekhez tálalják, mintegy extra feltétet, akárcsak a pizzáknál. Annál mondjuk finomabb.

Hozzávalók:
  • 10 dkg klasszikus gesztenyepüré
  • 1 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 4 nagy tojás
  • 25 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál rum
  • 1 tasak vaníliáscukor
  • 5 cl erős kávé
  • tejszínhab a díszítéshez
Elkészítése:
A gesztenyepürét szobahőmérsékleten felolvasztjuk, villával összetörjük, majd a tejjel habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd vízgőz felett megolvasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Mély tálban a tojássárgákat a vaníliáscukorral, a kakaóval, a rummal és a kávéval habos-krémesre keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyés krémet, majd az olvasztott csokoládét. Sima krémmé keverjük, végül apránként beleforgatjuk a tojáshabot. Desszertes kelyhekbe töltjük, és három órára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor a gesztenyés csokikrém tejszínhabbal díszíthető.
   
SARKPONT ZRT. Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.