Céginformáció
Facebook
hun.gifgbr.gif
Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 16-18.
Tel. / Fax.: +36-70-3206564
info@sarkpont.hu
Termékeink
A gesztenyéről...
Megítélt támogatásaink
Gesztenyével az egészségért
Receptgyűjtemény
Tulajdonosok
Egyed Károly .jpgEgyed Károly elnök-vezérigazgató, többségi tulajdonos
karoly.egyed@sarkpont.hu
A gesztenye gyerekkori szerelmem, 5-6 éves voltam, amikor zalai nagyszüleimnél ősszel, szőlő szüreteléskor megismerkedtem a szelídgesztenyével. 8 évesen egy ilyen szüret alkalmával kiástam néhány pici magról kelt facsemetét és elültettem szüleim gödöllői házánál.

A Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karának Matematikus Mérnök szakát elvégezve, 3 évig a Magyar Tudományos Akadémia ösztöndíjasa lettem. Az elméleti és kísérleti kutató munkának később nagy hasznát vettem.

Feleségem somogyi szüleinél szokás volt a házi gesztenyepüré készítés. 3-4 kg gesztenyét fazék vízben megfőzve, a család 4-5 fővel körbeülte, s a gesztenyét félbevágva, kikapirgáltuk a belsejét. A leendő gesztenye-feldolgozónak negyed óra elteltével már görcsben állt a keze és azon morfondírozott, hogyan lehetne ezt gépesíteni. Az első családi felhasználásra készült gép annyira jól sikerült, hogy később baráti bíztatásra vállalkozásba fogtam, és 64 tonna masszát készítettünk vele októberben a kampány során.
A vállalkozás mellett sajnos kevés idő jut a családra. Még szerencse, hogy mind a négy gyerek szereti a gesztenyepürét és így egy kicsit megértőbbek az időhiányban szenvedő szülőkkel szemben.
Böröcz Ildikó .jpgBöröcz Ildikó vezérigazgató-helyettes, tulajdonos
ildiko.borocz@sarkpont.hu
Közgazdaságtudományi egyetemen végeztem 1984-ben. Első munkahelyem egy kereskedelmi vállalat volt, majd a bankszakmában dolgoztam 10 éven keresztül. Először céghitelezéssel foglalkoztam, majd a közgazdasági osztályt vezettem egy kaposvári bankszervnél. Utolsó két évben fiókvezető voltam a Raiffeisen Bank akkor induló kaposvári fiókjában.
Ezután jöttem át a Sarkpont Zrt-hez, a férjemmel és sógorommal alapított élelmiszeripari céghez, ahol eleinte a kereskedelmi kapcsolatok kialakítása, a terület irányítása mellett az alapanyagbeszerzés, készletgazdálkodás, logisztika, banki kapcsolatok, pályázatírás is részben hozzám tartoztak.

Családanyaként fontosnak tartom, hogy gyermekeinket egészséges életmódra és -táplálkozásra neveljük, és munkám során is hasonló elveket vallok – annak örülök, ha saját termékeink közül a magas minőségi követelményeknek megfelelő változatok forgalmazásában is meg tudok állapodni cégünk egyre több partnerével.
   
SARKPONT ZRT. Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.