Bevezető:A gesztenyegolyók sokak számára a legrégebben ismert gesztenyés finomság, ám az idő mit sem koptatott finomságából. Ideális lehet partik alkalmával, vendégek megkínálására, vagy akár esti nassolásra is.
Hozzávalók:- 10 dkg klasszikus gesztenyepüré
- 15 dkg étcsokoládé
- 1 dl tejszín
- 5 dkg margarin
- 4 evőkanál rum
- kakaópor a golyócskák bevonásához
Elkészítése:A felengedett gesztenyét villával áttörjük. A csokoládét apró darabokra tördeljük. A tejszínt felforraljuk, majd levesszük a tűzről, belekeverjük a csokoládédarabokat, és óvatosan rázogatjuk a lábast, míg a csokoládé felolvad, de a massza folyós
marad. Belekeverjük a margarint, a gesztenyepürét és a rumot. 2 kávéskanál segítségével kis kupacokat veszünk ki, és gyorsan golyókat formálunk belőlük. Grillrácson kihűtjük, majd mindegyiket kakaóporba forgatjuk. A gesztenyegolyók tálalás előtt 2 órára hűtőben tárolandó.