Céginformáció
hun.gifgbr.gif
Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 16-18.
Tel. / Fax.: +36-70-3206564
info@sarkpont.hu
Hírlevél regisztráció
*
*
Termékeink
A gesztenyéről...
Megítélt támogatásaink
Gesztenyével az egészségért
Receptgyűjtemény
Gesztenyés gyöngytyúkleves
Bevezető:
A gesztenyés gyöngytyúkleves talán a legnehezebb elkészíthetőségű a levesek között, de íze kárpótol a fáradozásért. A sok különböző ízhatás elvegyül a levesben, ezáltal adva neki különleges ízvilágot.

Hozzávalók:
  • 10 dkg natúr gesztenyemassza
  • 1 gyöngytyúk (kb. 1 kg)
  • 20 dkg fehérrépa
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só
  • 2 db babérlevél
  • 1 mokkáskanál kakukkfű
  • 1-2 szem boróka bogyó
  • 1 tojás fehérje
  • 2 dl tejszín
  • 30 dkg sárgarépa
  • 2 dkg liszt
Elkészítés:
A megtisztított gyöngytyúkot karikára vágott zöldségekkel, vöröshagymával egy sütőtepsire helyezzük, sóval ízesítjük, kakukkfűvel fűszerezzük és erős tűzön megpirítjuk.
A megpirított tyúkot fazékba tesszük, hideg vízzel felöntjük, babérlevelet adunk hozzá. Tűzre téve forrásig kevergetjük, majd lassú tűzön kb. 2 órán át főzzük, ha szükséges, utóízesítjük. A kész levest negyed óráig pihentetjük, majd leszűrjük. A húst a csontról lefejtjük, bőrét eltávolítjuk és egyforma kockákra vágjuk. Áttört gesztenyemasszából és kevés lisztből tejszínes habarást készítünk, a leveshez adjuk és felforraljuk. A gesztenyés gyöngytyúkleves
tálalásakor a megfőtt húst csészébe tesszük és óvatosan rámerjük a forró levest.
   
SARKPONT ZRT. Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.