Céginformáció
hun.gifgbr.gif
Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 16-18.
Tel. / Fax.: +36-70-3206564
info@sarkpont.hu
Hírlevél regisztráció
*
*
Termékeink
A gesztenyéről...
Megítélt támogatásaink
Gesztenyével az egészségért
Receptgyűjtemény
Gesztenyekrémleves
Gesztenyekrémleves.jpg
Bevezető:
Az első és egyetlen édes ízű leves az itt található receptek között a gesztenyekrémleves. Érdekes, hogy levesek között inkább a sós változat elterjedt, bár a gesztenyét általában édesen fogyasztjuk. A fahéj és szegfűszeg hatásának köszönhetően a gesztenyekrémleves pikáns íze sokaknak tetszeni fog.

Hozzávalók:
  • 25 dkg klasszikus gesztenyepüré
  • 6 dl tej
  • 4 dl tejszín
  • 2 cl rum
  • 1 csomag vanília ízű krémpor
  • 4-5 db egész fahéj
  • 1 citrom héja
  • 8 db szegfűszeg
  • egy kevés só
Elkészítése:
A fűszereket egy kisebb edénybe téve 1 dl vízzel felöntjük és felforraljuk, majd a levet leszűrjük és kihűtjük. A gesztenyepürét felengedés után áttörjük és a tejszínnel elkeverjük. A krémport a tejjel csomómentesre keverjük. A tejszínes gesztenyét, a tejjel elkevert krémport és a fűszerkivonatot, a rumot turmixgépbe tesszük, enyhén sózzuk és egyneműsítjük. (Ha nincs turmixgép, ugyanezt kézi habverővel is elvégezhetjük). Levescsészébe adagoljuk és hűtőszekrénybe tesszük. A gesztenyekrémleves tálalása előtt tejszínhabbal díszíthetjük azt, tetejét őrölt fahéjjal vagy reszelt csokoládéval is megszórhatjuk.
   
SARKPONT ZRT. Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.