Bevezető:A gesztenyés kifli hasonlít a diós kiflihez, de gesztenyéből készül, bármilyen meglepő. Sokan nem kedvelik a diót, ez egy alternatíva számukra, hisz a gesztenye amellett, hogy finom, egészséges is.
Hozzávalók:- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 2 dkg élesztő
- egy kevés só
- 2-3 kanál porcukor
- 1,5 dl tejföl
- 40 dkg klasszikus gesztenyepüré
- 2 dl tejszín
- 1 db tojás
Elkészítés: A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk (egy kevés langyos tejben megáztatott) az élesztőt, sót, porcukrot és a tejfölt. Összegyúrjuk, majd egy éjszakán át hűtőben pihentetjük. Másnap nagyon vékonyra
kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A gesztenyepürét elkeverjük a tejszínnel, majd ezzel bőven töltjük a tésztát és kifliket formázunk belőle. A felvert tojással megkenjük a kiflik tetejét és közepesen meleg sütőben pirosra sütjük. A gesztenyés kifli tálalásakor porcukorral díszíthető.