Bevezető:A gesztenye alagút egyfajta piskóta, ám a megszokott csokoládé, lekvár, vagy más egyéb töltelék helyett gesztenyével bolondítjuk meg, ezáltal egy különleges és ellenállhatatlan finomságot kapnak az ízek szerelmesei.
Hozzávalók:Elkészítés: Vékony piskótát sütünk (kakaósat). A piskótát belefektetjük egy őzgerincformába. Az egyik oldalából levágott darabbal a megtöltött piskóta tetejét befedjük (tetőt teszünk rá).
3 dkg zselatint 1,5 dl vízben áztatunk, 20 dkg gesztenyét az őzgerinc hosszúságára
kisodorjuk vizes kézzel. 30 dkg gesztenyét 6 dkg porcukorral, 1 rum aromával elkeverünk. 5 dl keményre vert tejszínbe belecsorgatjuk a zselatint, majd a gesztenyéhez keverjük. A tejszínes gesztenye felét rátesszük a piskótára, ráhelyezzük a rúddá sodort gesztenyét, majd erre a tejszínes gesztenye másik felét. A levágott piskótacsíkkal befedjük a gesztenyés tölteléket. Betakarjuk, hűtőbe tesszük és ha megdermedt, tálcára borítjuk, csokimázzal bevonjuk, majd tálaljuk a gesztenye alagút nevű édességet.