Bevezető:A mogyorókrémes gesztenyepüré olyasmi, mint az egyszeri matematikus szlogenje, aki nem halmozza az élvezetet, hanem élvezi a halmazokat. Csakhogy itt pont fordítva van, hiszen itt az élvezeteket halmozza a mogyorókrémes gesztenyepüré fogyasztója. Különlegességét annak köszönheti, hogy különféle, mégis hasonló gyümölcsökkel teszi finomabbá ételét.
Hozzávalók:- 75 dkg natúr gesztenyemassza
- 20 dkg mogyorókrém
- 10 dkg porcukor
- 7 dkg kandírozott citrom- és narancshéj
- 7 dkg reszelt narancshéj
- 1 pohár tej
- 4 cl rum
- 2 dl tejszín
Elkészítés: A gesztenyét felengedés után burgonyanyomón áttörjük,
majd elkeverjük a tejjel, a mogyorókrémmel, 5 dkg cukorral és a rumban előzőleg megáztatott kandírozott citrom- és narancshéjjal. A gesztenyepürét kelyhekbe adagoljuk, majd néhány órára a hűtőbe tesszük. A mogyorókrémes gesztenyepüré tálalása előtt a tejszínt a maradék porcukorral felverjük.