Bevezető:A gesztenyés omlett desszertként meglepő nevet kapott, hisz elég kevés édes omlett van, de ez egy közülük. Ideális ebédek mellé, de önmagában is fogyasztható.
Hozzávalók: - 12 dkg natúr gesztenyemassza
- 12 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 60 dkg darált mandula
- olvasztott vaj vagy margarin a sütéshez
- a tetejére durvára vágott dió vagy mogyoró
Elkészítés: A gesztenyét elkeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd a tojássárgájával. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük és óvatosan a gesztenyés masszához keverjük. Kevés olvasztott vajjal megkent teflonban az
egészet megsütjük, tálalás előtt durvára vágott dióval és mandulával megszórható a gesztenyés omlett.