Bevezető:A gesztenyéből készült saláták nem túl népes családjához tartozik a hagymás gesztenye, mely egyéb gesztenyés ételekhez is bátran tálalható saláta, de elképzelhető nem gesztenyés ételek kísérőjeként is.
Hozzávalók:- 80 dkg natúr gesztenye-szemek
- 2 kis fej hagyma
- 2 evőkanál margarin
- ízlés szerint őrölt bors, só
- 2-3 szál petrezselyem
Elkészítés:A sütőt előmelegítjük, a gesztenyét a lapos felükkel lefelé tepsibe terítjük. A sütőben kb. 15-18 perc-ig 180 °C-on sütjük. Ezután a sütőből kivesszük. A hagymákat megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. 1 evőkanál margarint serpenyőben felforrósítunk, a hagymát
megfonnyasztjuk rajta. A maradék margarint hozzáadjuk, a gesztenyét beledobjuk, sóval, borssal ízesítjük. A serpenyőt folyamatosan rázogatva 1-2 percig pirítjuk. A petrezselymet megmossuk, finomra vágjuk és a gesztenye tetejére hintjük. A hagymás gesztenye vadételekhez, szárnyas-, sertés- és marhasültekhez kiváló finomság.