Céginformáció
hun.gifgbr.gif
Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 16-18.
Tel. / Fax.: +36-70-3206564
info@sarkpont.hu


...
Termékeink
A gesztenyéről...
Megítélt támogatásaink
Gesztenyével az egészségért
Receptgyűjtemény
Hagymás gesztenye
Bevezető:
A gesztenyéből készült saláták nem túl népes családjához tartozik a hagymás gesztenye, mely egyéb gesztenyés ételekhez is bátran tálalható saláta, de elképzelhető nem gesztenyés ételek kísérőjeként is.

Hozzávalók:
  • 80 dkg natúr gesztenye-szemek
  • 2 kis fej hagyma
  • 2 evőkanál margarin
  • ízlés szerint őrölt bors, só
  • 2-3 szál petrezselyem
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük, a gesztenyét a lapos felükkel lefelé tepsibe terítjük. A sütőben kb. 15-18 perc-ig 180 °C-on sütjük. Ezután a sütőből kivesszük. A hagymákat megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. 1 evőkanál margarint serpenyőben felforrósítunk, a hagymát megfonnyasztjuk rajta. A maradék margarint hozzáadjuk, a gesztenyét beledobjuk, sóval, borssal ízesítjük. A serpenyőt folyamatosan rázogatva 1-2 percig pirítjuk. A petrezselymet megmossuk, finomra vágjuk és a gesztenye tetejére hintjük. A hagymás gesztenye vadételekhez, szárnyas-, sertés- és marhasültekhez kiváló finomság.
   
SARKPONT ZRT. Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.