Bevezető:Volt idő, amikor sokan, köztük én is, ezt az egy receptet ismerték, de a mai világban is nagyon ismert és elismert ez az étel. Különlegességét annak köszönheti, hogy a tölthető pulykába gesztenyét töltünk, ami a nevéből is kikövetkeztethető. A gesztenyével töltött pulyka ideális karácsonyi vacsorák alkalmával.
Hozzávalók:- 1 db szép pulyka
- 1 kg natúr gesztenyemassza
- 0,5 kg sovány sertéscomb (darált)
- 2 zsemle
- kevés tej
- 2 tojás
- 1 dl tejföl
- 10 dkg füstölt szalonna
- 3 evőkanál olaj
- ízlés szerint só, bors
Elkészítése:A gesztenyemasszához hozzáadjuk a darált húst, a tejben
áztatott, kinyomkodott zsemlét, a nyers tojásokat, a tejfölt, a sót és a borsot. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a pulykát (mellbőre alatt és a belsejét). A hasüreg nyílását összetűzzük, és a pulyka mellét szalonnával sűrűn megtűzdeljük. Az így megtöltött, immáron gesztenyével töltött pulyka a megforrósított olajban megforgatandó, majd kevés vízzel puhára pároljuk, végül a sütőben ropogós pirosra sütjük.