Céginformáció
hun.gifgbr.gif
Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 16-18.
Tel. / Fax.: +36-70-3206564
info@sarkpont.hu
Hírlevél regisztráció
*
*
Termékeink
A gesztenyéről...
Megítélt támogatásaink
Gesztenyével az egészségért
Receptgyűjtemény
Gesztenyével töltött pulyka (egész)
Bevezető:
Volt idő, amikor sokan, köztük én is, ezt az egy receptet ismerték, de a mai világban is nagyon ismert és elismert ez az étel. Különlegességét annak köszönheti, hogy a tölthető pulykába gesztenyét töltünk, ami a nevéből is kikövetkeztethető. A gesztenyével töltött pulyka ideális karácsonyi vacsorák alkalmával.

Hozzávalók:
  • 1 db szép pulyka
  • 1 kg natúr gesztenyemassza
  • 0,5 kg sovány sertéscomb (darált)
  • 2 zsemle
  • kevés tej
  • 2 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 evőkanál olaj
  • ízlés szerint só, bors
Elkészítése:
A gesztenyemasszához hozzáadjuk a darált húst, a tejben áztatott, kinyomkodott zsemlét, a nyers tojásokat, a tejfölt, a sót és a borsot. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a pulykát (mellbőre alatt és a belsejét). A hasüreg nyílását összetűzzük, és a pulyka mellét szalonnával sűrűn megtűzdeljük. Az így megtöltött, immáron gesztenyével töltött pulyka a megforrósított olajban megforgatandó, majd kevés vízzel puhára pároljuk, végül a sütőben ropogós pirosra sütjük.
   
SARKPONT ZRT. Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.