Céginformáció
hun.gifgbr.gifdeu.gif
Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 16-18.
Tel. / Fax.: +36-70-3206564
info@sarkpont.hu
Hírlevél regisztráció
*
*
Termékeink
A gesztenyéről...
Megítélt támogatásaink
Gesztenyével az egészségért
Receptgyűjtemény
Pikáns szűzpecsenye gesztenyével
Bevezető:
Hát ez pikáns… A pikáns szűzpecsenye gesztenyével egy kiváló ételt, a szűzpecsenyét tesz még finomabbá azzal, hogy gesztenyével bolondítja meg azt.

Hozzávalók:
  • 40 dkg natúr gesztenye-szemek
  • 4 db sertés szűzpecsenye
  • 50 dkg hosszúmetélt tészta
  • 6 fej hagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
  • 8 dl húsleves kockából
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A gesztenyét a sütőben kb. 30 percig pirítjuk. A húst megmossuk, szárazra töröljük. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A gesztenyét kivesszük a sütőből. Felforrósítjuk az olajat és a húsokat körös-körül megpirítjuk benne. Borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a hagymát, a gesztenyét, a kakukkfüvet és kb. 5 percig együtt pirítjuk. A húst kivesszük, és melegen tartjuk. A gesztenyére öntjük a levest, kb. 2 percig főzzük, megsózzuk. A tésztát tányérra szedjük, mellérakjuk a hagymás gesztenyét. A húst felszeleteljük, a tányérra rakjuk és tálaljuk, ettől lesz igazán pikáns a pikáns szűzpecsenye gesztenyével.
   
SARKPONT ZRT. Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.