Bevezető:Hát ez pikáns… A pikáns szűzpecsenye gesztenyével egy kiváló ételt, a szűzpecsenyét tesz még finomabbá azzal, hogy gesztenyével bolondítja meg azt.
Hozzávalók:- 40 dkg natúr gesztenye-szemek
- 4 db sertés szűzpecsenye
- 50 dkg hosszúmetélt tészta
- 6 fej hagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
- 8 dl húsleves kockából
Elkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A gesztenyét a sütőben kb. 30 percig pirítjuk. A húst megmossuk, szárazra töröljük. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A gesztenyét
kivesszük a sütőből. Felforrósítjuk az olajat és a húsokat körös-körül megpirítjuk benne. Borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a hagymát, a gesztenyét, a kakukkfüvet és kb. 5 percig együtt pirítjuk. A húst kivesszük, és melegen tartjuk. A gesztenyére öntjük a levest, kb. 2 percig főzzük, megsózzuk. A tésztát tányérra szedjük, mellérakjuk a hagymás gesztenyét. A húst felszeleteljük, a tányérra rakjuk és tálaljuk, ettől lesz igazán pikáns a pikáns szűzpecsenye gesztenyével.