Bevezető:A gesztenyés kacsa a legrégebbi gesztenyés receptek egyike, sokan találkozhattak vele régebben is. Elkészítése nem komolyabb feladat, íze főleg a kacsának és a gesztenyéből készült mártásnak köszönhetően egyedi, különlegesen finom.
Hozzávalók:- 1 db kb.: 2 kg-os, sovány kacsa
- 25 dkg natúr gesztenyemassza
- 2 dl tejszín
- 2 dkg vaj
- 3 dkg liszt
- ízlés szerint só
- kiskanál citromlé
Elkészítése:Megtisztítjuk a kacsát, bőrét a kés hegyével megszurkáljuk, kívül-belül enyhén besózzuk, és ujjnyi vizet aláöntve, először puhára pároljuk, majd ropogósra sütjük. Közben a lisztből a tejszínnel és a vajjal
mártást főzünk és beletesszük a lereszelt gesztenyét. Sóval, citromlével ízesítjük és pár percig forraljuk. Egy tűzálló tálon középre fektetjük a feldarabolt, de eredeti formájára összeállított pecsenyét, és köré öntve a gesztenyés mártást, a gesztenyés kacsa teljes elkészüléséhez még 4-5 percre a forró sütőbe toljuk.