Céginformáció
hun.gifgbr.gif
Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 16-18.
Tel. / Fax.: +36-70-3206564
info@sarkpont.hu
Hírlevél regisztráció
*
*
Termékeink
A gesztenyéről...
Megítélt támogatásaink
Gesztenyével az egészségért
Receptgyűjtemény
Gesztenyés kacsa
Bevezető:
A gesztenyés kacsa a legrégebbi gesztenyés receptek egyike, sokan találkozhattak vele régebben is. Elkészítése nem komolyabb feladat, íze főleg a kacsának és a gesztenyéből készült mártásnak köszönhetően egyedi, különlegesen finom.

Hozzávalók:
  • 1 db kb.: 2 kg-os, sovány kacsa
  • 25 dkg natúr gesztenyemassza
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • ízlés szerint só
  • kiskanál citromlé
Elkészítése:
Megtisztítjuk a kacsát, bőrét a kés hegyével megszurkáljuk, kívül-belül enyhén besózzuk, és ujjnyi vizet aláöntve, először puhára pároljuk, majd ropogósra sütjük. Közben a lisztből a tejszínnel és a vajjal mártást főzünk és beletesszük a lereszelt gesztenyét. Sóval, citromlével ízesítjük és pár percig forraljuk. Egy tűzálló tálon középre fektetjük a feldarabolt, de eredeti formájára összeállított pecsenyét, és köré öntve a gesztenyés mártást, a gesztenyés kacsa teljes elkészüléséhez még 4-5 percre a forró sütőbe toljuk.
   
SARKPONT ZRT. Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.