Céginformáció
hun.gifgbr.gifdeu.gif
Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 16-18.
Tel. / Fax.: +36-70-3206564
info@sarkpont.hu
Hírlevél regisztráció
*
*
Termékeink
A gesztenyéről...
Megítélt támogatásaink
Gesztenyével az egészségért
Receptgyűjtemény
Töltött kacsamell
Bevezető:
A töltött kacsamell egy egyszerűbben elkészíthető, mégis kiváló étel. Az eleinte nehezebb munka után nem igényel sok odafigyelést, csak néha kell meglocsolni, hogy még finomabb legyen.

Hozzávalók:
  • 25 dkg natúr gesztenyemassza
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 teáskanál margarin
  • 2 nagy kacsamell
  • 20 dkg darált sertéshús
  • 1 tojás
  • 3-4 evőkanál tejszín
Elkészítés:
A kacsamelleket kicsontozzuk, megmossuk és szárazra töröljük. Óvatosan felfejtjük a bőrét, ide rakjuk majd a tölteléket.
A gesztenyéhez hozzáadjuk a darált húst, a tojást, megsózzuk, borsozzuk, beleöntjük a tejszínt és sima masszává összedolgozzuk. A sütőt 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A kacsamell fellazított bőre alá betöltjük a gesztenyés masszát, szépen megformázzuk, bedörzsöljük sóval, borssal, és tűzálló tálba fektetjük. Kevés vizet öntünk alá, befedjük alufóliával és kb. 45 percig pároljuk a sütőben. Levesszük a fóliát, 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat) mérsékeljük a hőt, a levével többször meglocsoljuk a pecsenyét és kb. 30 perc alatt szép piros-ropogósra sütjük. A töltött kacsamell párolt káposztával, burgonyapürével tálalandó.
   
SARKPONT ZRT. Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.