Bevezető:A töltött kacsamell egy egyszerűbben elkészíthető, mégis kiváló étel. Az eleinte nehezebb munka után nem igényel sok odafigyelést, csak néha kell meglocsolni, hogy még finomabb legyen.
Hozzávalók: - 25 dkg natúr gesztenyemassza
- 1 evőkanál ételízesítő
- 1 teáskanál margarin
- 2 nagy kacsamell
- 20 dkg darált sertéshús
- 1 tojás
- 3-4 evőkanál tejszín
Elkészítés: A kacsamelleket kicsontozzuk, megmossuk és szárazra töröljük. Óvatosan felfejtjük a bőrét, ide rakjuk majd a tölteléket.
A gesztenyéhez hozzáadjuk a darált húst, a tojást, megsózzuk, borsozzuk, beleöntjük a tejszínt és sima masszává
összedolgozzuk. A sütőt 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A kacsamell fellazított bőre alá betöltjük a gesztenyés masszát, szépen megformázzuk, bedörzsöljük sóval, borssal, és tűzálló tálba fektetjük. Kevés vizet öntünk alá, befedjük alufóliával és kb. 45 percig pároljuk a sütőben. Levesszük a fóliát, 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat) mérsékeljük a hőt, a levével többször meglocsoljuk a pecsenyét és kb. 30 perc alatt szép piros-ropogósra sütjük. A töltött kacsamell párolt káposztával, burgonyapürével tálalandó.