Céginformáció
hun.gifgbr.gifdeu.gif
Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 16-18.
Tel. / Fax.: +36-70-3206564
info@sarkpont.hu
Hírlevél regisztráció
*
*
Termékeink
A gesztenyéről...
Megítélt támogatásaink
Gesztenyével az egészségért
Receptgyűjtemény
Nyúlgerinc gesztenyével
Bevezető:
A nyúlgerinc gesztenyével nem egy hétköznapi étel, ezáltal egy ünnepet, vagy akár egy komolyabb vasárnapi ebédet is szebbé varázsolhat. Íze szokatlanul jó, bár meg kell dolgozni érte, de biztos, hogy megéri.

Hozzávalók:
  • 25 dkg natúr gesztenyemassza
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 nyúlgerinc (konyhakészen, csontosan - kb. 60 dkg)
  • 1 rúd (12,5 dkg) fokhagymás vaj
  • 2 tojás
  • 4 púpos evőkanál zsemlemorzsa
  • 25 dkg csipkebogyólekvár
  • 2 dl zöldségleves kockából
  • 3 szegfűszeg
  • 1 evőkanál cukor
Elkészítés:
A petrezselymet apróra vágjuk. A húst megmossuk, a csont mellett mindkét oldalon kb. 3 cm-re bevágjuk. Kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal.
Habosra keverünk 6 dkg vajat, beledolgozzuk a tojásokat, a zsemlemorzsát, a gesztenyét és a petrezselymet. Végül sóval, borssal ízesítjük a masszát, és egy részét a húsvájatokba töltjük. A maradékkal bekenjük a húst. A sütőt 220 °C-ra (gázsütő 4. fokozat) kapcsoljuk. A tepsit kivajazzuk 2 dkg fokhagymás vajjal, a maradék vajat összedolgozzuk a liszttel. A húst a tepsire fektetjük és a sütőben kb. 15 percig sütjük. (Ha van, az utolsó 3 percre a grillt is bekapcsoljuk.) Kikapcsoljuk a sütőt, a húst benne hagyjuk. Közben elkészítjük a mártást. A csipkebogyólekvárt elkeverjük a húslevessel, a szegfűszeggel, felforraljuk és 5 percig forraljuk. A szegfűszeget kivesszük és kisebb adagokban belekeverjük a vajas lisztet. A szószt cukorral, sóval, borssal ízesítjük és még kb. 5 percig forraljuk. A húst levágjuk a csontról, felszeleteljük és a szósszal, főtt tésztával, párolt zöldségekkel körítve tálaljuk. Így készül a nyúlgerinc gesztenyével nevű ételkülönlegesség.
   
SARKPONT ZRT. Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.