Céginformáció
hun.gifgbr.gifdeu.gif
Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 16-18.
Tel. / Fax.: +36-70-3206564
info@sarkpont.hu
Hírlevél regisztráció
*
*
Termékeink
A gesztenyéről...
Megítélt támogatásaink
Gesztenyével az egészségért
Receptgyűjtemény
Gesztenyés csirkefasírt licsivel
Bevezető:
Gesztenyés csirkefasírt licsivel… elírás történt? Sokáig nem tudtam, mi az a licsi, hát most már tudom. Nagyon finom étel, elkészítése nem okozhat gondot gyakorlott szakácsnövendékeknek, ám az otthoni gyakorlók számára is megoldható feladat a gesztenyés csirkefasírt elkészítése. Sajnos a cherry nem az alkohol, amit közben kell iszogatni, de remélem, az étel kárpótol mindenkit.

Hozzávalók:
  • 15 dkg natúr gesztenye-szemek
  • 16 szem mogyoróhagyma
  • 1 kg csirkemellfilé
  • 4 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 tojásfehérje
  • 6 evőkanál szójaszósz
  • 4 evőkanál száraz cherry
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 100 dkg licsi (konzerv)
  • 3 dl csirkehúsleves
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • ízlés szerint őrölt bors, só
  • olaj a sütéshez
  • egy csipet koriander
Elkészítése:
A hagymákat és a csirkehúst kis kockákra vágjuk, majd a gesztenyével együtt turmixoljuk. Salátástálba öntjük, belekeverjük a keményítőt, a tojásfehérjét, a szójaszószt és a cherryt. Sóval, borssal megszórjuk, összegyúrjuk és 3 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle. A szószhoz a licsiszirupot a húslevessel, a szójaszósszal és a feloldott keményítővel összekeverjük és kevergetve felforraljuk, míg sűrű lesz. A licsiket beletesszük, lefedjük és levesszük a tűzről. Az olajban aranysárgára sütjük, majd papírtörlőre szedjük. A gesztenyés csirkefasírt licsivel tökéletessé tételéhez licsiszósszal meglocsolva, korianderrel díszítve tálaljuk.
   
SARKPONT ZRT. Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.