Bevezető:A gesztenyés káposztaleves hasonlít az olasz gesztenyekrémlevesre, ám annál egyszerűben elkészíthető. A gesztenyék kicsit darabossága extrém hatást kölcsönöz az ételnek, kiváló vasárnapi ebéd válhat belőle.
Hozzávalók:- 25 dkg natúr gesztenye-szemek
- 20 dkg füstölt császárszalonna
- 2 evőkanál vaj
- 1 kis fej káposzta
- 0,5 evőkanál szójaszósz
- 5 dl húsleves (leveskockából)
- 1-1 csipet só és bors
Elkészítése:A gesztenyéket forró, sós vízben 20 percig főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk száradni. A szalonnát kockákra vágjuk és kivajazott serpenyőben megpirítjuk. Beletesszük a darabokra vágott káposztát,
sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a húslevest meg a szójaszószt és belerakjuk a gesztenyét. A gesztenyés káposztaleves teljes elkészüléséhez kis lángon, néha megkeverve 15 percig főzzük.