Bevezető:Az olasz gesztenyekrémleves alapanyaga nem gesztenyemassza, hanem gesztenyeszemek, ezért figyelni kell ,nehogy darabos legyen az étel. A sonkán kívül több adalékkal színesíthetjük, ez egy olyan leves, ami szinte „mindent kibír”. A sonka elhagyásával pedig a vegetáriánus étrend egy tagját kaphatjuk.
Hozzávalók:- 80 dkg natúr gesztenye-szemek
- 12 db sárgarépa
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál szárított kakukkfű
- 2 db leveskocka (húsleves)
- 2 dl tejszín
- 4 vékony szelet füstölt sonka
Elkészítés:A gesztenyét megmossuk és kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Kissé
összevagdaljuk. A répát és a hagymát meghámozzuk, megmossuk, a répát vékony szeletekre, a hagymát apróra vágjuk.
Felforrósítjuk a vajat, üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a répát és a gesztenyét, és kissé megpirítjuk. Felöntjük 1,5 liter vízzel, beleszórjuk a kakukkfüvet, és felforraljuk. A levesbe keverjük a zöldségleveskockát és lassú tűzön kb. 20 percig főzzük. A sonkát hajszálvékony csíkokra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A levest levesszük a tűzről, botmixerrel összetörjük. Az olasz gesztenyekrémleves tálalásakor a tejszínhabot a tetejére tesszük és megszórjuk a sonkaszeletekkel.