Céginformáció
hun.gifgbr.gif
Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 16-18.
Tel. / Fax.: +36-70-3206564
info@sarkpont.hu
Hírlevél regisztráció
*
*
Termékeink
A gesztenyéről...
Megítélt támogatásaink
Gesztenyével az egészségért
Receptgyűjtemény
Olasz gesztenyekrémleves
Bevezető:
Az olasz gesztenyekrémleves alapanyaga nem gesztenyemassza, hanem gesztenyeszemek, ezért figyelni kell ,nehogy darabos legyen az étel. A sonkán kívül több adalékkal színesíthetjük, ez egy olyan leves, ami szinte „mindent kibír”. A sonka elhagyásával pedig a vegetáriánus étrend egy tagját kaphatjuk.

Hozzávalók:
  • 80 dkg natúr gesztenye-szemek
  • 12 db sárgarépa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál szárított kakukkfű
  • 2 db leveskocka (húsleves)
  • 2 dl tejszín
  • 4 vékony szelet füstölt sonka
Elkészítés:
A gesztenyét megmossuk és kb. 30 perc alatt puhára főzzük. Kissé összevagdaljuk. A répát és a hagymát meghámozzuk, megmossuk, a répát vékony szeletekre, a hagymát apróra vágjuk.
Felforrósítjuk a vajat, üvegesre pirítjuk benne a hagymát. Hozzáadjuk a répát és a gesztenyét, és kissé megpirítjuk. Felöntjük 1,5 liter vízzel, beleszórjuk a kakukkfüvet, és felforraljuk. A levesbe keverjük a zöldségleveskockát és lassú tűzön kb. 20 percig főzzük. A sonkát hajszálvékony csíkokra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A levest levesszük a tűzről, botmixerrel összetörjük. Az olasz gesztenyekrémleves tálalásakor a tejszínhabot a tetejére tesszük és megszórjuk a sonkaszeletekkel.
   
SARKPONT ZRT. Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.