Céginformáció
hun.gifgbr.gif
Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 16-18.
Tel. / Fax.: +36-70-3206564
info@sarkpont.hu
Hírlevél regisztráció
*
*
Termékeink
A gesztenyéről...
Megítélt támogatásaink
Gesztenyével az egészségért
Receptgyűjtemény
Gesztenyével töltött pulykarolád gyümölcsökkel
Gesztenyével töltött pulyakrolád gyümölcsökkel.jpg
Bevezető:
A gesztenyével töltött pulykarolád gyümölcsökkel a sós-édes párhuzamra helyez erős hangsúlyt, ezáltal téve, ha lehet, még zamatoabbá az egyébként is ízletes pulykaroládot a fogyasztók nagy örömére.

Hozzávalók:
  • 60 dkg pulykamellfilé
  • só, őrölt bors
  • 25 dkg natúr gesztenyemassza
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 tojás
  • 0,5 dl tej
  • 6-8 dkg zsemlemorzsa
  • liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg kukoricapehely (cornflakes)
  • olaj
  • 20 dkg vegyes aszalt gyümölcs
  • 2 dl vörösbor
Elkészítése:
A pulykamellfilét 4 szép szeletre vágjuk, kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A gesztenyét sóval, őrölt borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd a tojásokkal, a tejjel és annyi zsemlemorzsával dolgozzuk össze, hogy könnyen kenhető krémmé váljon. A hússzeleteket a gesztenyés töltelékkel egyenként megkenjük, fölgöngyöljük, hústűvel megtűzzük. Lisztbe, felvert tojásba, majd apróra tört kukoricapehelybe bundázzuk, és bő, forró olajban aranysárgára sütjük. A vörösbort vízzel a kétszeresére hígítjuk és az aszalt gyümölcsökre öntjük. Legalább fél órán át (de akár egy egész éjszaka) áztatjuk, és felforrósítva a felszeletelt pecsenye köré öntjük, így adva különleges ízvilágot a gesztenyével töltött pulykarolád gyümölcsökkel nevű ételkülönlegességnek.
   
SARKPONT ZRT. Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.