Bevezető:A gesztenyével töltött pulykarolád gyümölcsökkel a sós-édes párhuzamra helyez erős hangsúlyt, ezáltal téve, ha lehet, még zamatoabbá az egyébként is ízletes pulykaroládot a fogyasztók nagy örömére.
Hozzávalók:- 60 dkg pulykamellfilé
- só, őrölt bors
- 25 dkg natúr gesztenyemassza
- 1 csokor petrezselyem
- 2 tojás
- 0,5 dl tej
- 6-8 dkg zsemlemorzsa
- liszt
- 2 tojás
- 15 dkg kukoricapehely (cornflakes)
- olaj
- 20 dkg vegyes aszalt gyümölcs
- 2 dl vörösbor
Elkészítése:A pulykamellfilét 4 szép szeletre vágjuk, kissé kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A gesztenyét sóval,
őrölt borssal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd a tojásokkal, a tejjel és annyi zsemlemorzsával dolgozzuk össze, hogy könnyen kenhető krémmé váljon. A hússzeleteket a gesztenyés töltelékkel egyenként megkenjük, fölgöngyöljük, hústűvel megtűzzük. Lisztbe, felvert tojásba, majd apróra tört kukoricapehelybe bundázzuk, és bő, forró olajban aranysárgára sütjük. A vörösbort vízzel a kétszeresére hígítjuk és az aszalt gyümölcsökre öntjük. Legalább fél órán át (de akár egy egész éjszaka) áztatjuk, és felforrósítva a felszeletelt pecsenye köré öntjük, így adva különleges ízvilágot a gesztenyével töltött pulykarolád gyümölcsökkel nevű ételkülönlegességnek.