Céginformáció
hun.gifgbr.gif
Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 16-18.
Tel. / Fax.: +36-70-3206564
info@sarkpont.hu
Hírlevél regisztráció
*
*
Termékeink
A gesztenyéről...
Megítélt támogatásaink
Gesztenyével az egészségért
Receptgyűjtemény
Gesztenyés gyümölcstorta
Gesztenyés gyömölcstorta.jpg
Bevezető:
A gesztenyés gyümölcstorta egy desszertekhez képest nehezen elkészíthető étel, hisz összetett, de nem nehezebb, mint egy átlagos torta, viszont finomabb annál, köszönhetően a gesztenye különleges ízének.

Hozzávalók:
  • 1 vékony kör alakú piskótalap
  • 2 evõkanál baracklekvár
  • 25 dkg klasszikus gesztenyepüré
  • 1 kg alma, körte vegyesen
  • 1 citrom leve
  • 10 dkg cukor
  • szegfûszeg, fahéj
  • 3 dl tej
  • 2 tojássárgája
  • 1 tasak vanília ízú pudingpor
  • 5 dkg cukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 teáskanál zselatin
  • díszítéshez szederszemek, citromfû,
  • 5 dkg csokoládé
Elkészítése:
A gyümölcsöket meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. Annyi citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfûszeggel ízesített vízben, amennyi épp ellepi, puhára fõzzük, majd a levébõl kiszedve kihûtjük. A pudingport tojássárgával, cukorral, tejjel összekeverjük, és sûrûre fõzzük. A piskóta alapot vékonyan megkenjük baracklekvárral , és belehelyezzük egy tortaformába. Ráreszeljük a kiolvasztott gesztenyemasszát, rárakjuk a gyümölcsdarabokat. A kihûlt pudingos krémhez hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, a felolvasztott zselatint, és ráöntjük a torta tetejére. Hûtõbe tesszük, amíg a krém megdermed. A gesztenyés gyümölcstorta tálalása elõtt olvasztott csokoládéval rácsosan díszítjük a tetejét, és fürtszerûen szederszemeket rakunk rá.
   
SARKPONT ZRT. Minden jog fenntartva.
A weblap a WEB-SET rendszeren üzemel. Készítette a BIT-Hungary Kft.