Bevezető:A gesztenyés gyümölcstorta egy desszertekhez képest nehezen elkészíthető étel, hisz összetett, de nem nehezebb, mint egy átlagos torta, viszont finomabb annál, köszönhetően a gesztenye különleges ízének.
Hozzávalók:- 1 vékony kör alakú piskótalap
- 2 evõkanál baracklekvár
- 25 dkg klasszikus gesztenyepüré
- 1 kg alma, körte vegyesen
- 1 citrom leve
- 10 dkg cukor
- szegfûszeg, fahéj
- 3 dl tej
- 2 tojássárgája
- 1 tasak vanília ízú pudingpor
- 5 dkg cukor
- 3 dl tejszín
- 1 teáskanál zselatin
- díszítéshez szederszemek, citromfû,
- 5 dkg csokoládé
Elkészítése:A gyümölcsöket meghámozzuk, és szeletekre vágjuk. Annyi citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfûszeggel ízesített vízben, amennyi épp ellepi, puhára fõzzük, majd a levébõl kiszedve kihûtjük. A pudingport tojássárgával, cukorral, tejjel összekeverjük, és sûrûre fõzzük. A piskóta alapot vékonyan megkenjük baracklekvárral , és belehelyezzük egy tortaformába. Ráreszeljük a kiolvasztott gesztenyemasszát, rárakjuk a gyümölcsdarabokat. A kihûlt pudingos krémhez hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, a felolvasztott zselatint, és ráöntjük a torta tetejére. Hûtõbe tesszük, amíg a krém megdermed. A gesztenyés gyümölcstorta tálalása elõtt olvasztott csokoládéval rácsosan díszítjük a tetejét, és fürtszerûen szederszemeket rakunk rá.